//Wat is het verschil tussen ‘on premise’ en ‘Private Cloud’

Wat is het verschil tussen ‘on premise’ en ‘Private Cloud’

Wat is het verschil tussen ‘on premise’ en ‘Private Cloud’

Beiden hebben een relatie met elkaar. Vergelijk het met de vraag ‘Wat is het verschil tussen een dakpan en een koffiezetapparaat?’ Beiden heeft u waarschijnlijk thuis en beiden zorgen voor comfort bij het wonen, maar hebben een hele andere functie en betekening.

 

On Premise

On Premise is niets anders dan de Engelse en in ICT gebruikelijke term om aan te geven dat u automatisering op de eigen locatie heeft. In eigen beheer of deels met ondersteuning van een ICT bedrijf. In de klassieke vorm (servers, netwerk, computers en software) kennen we dit al jaren. Een kenmerk dan deze situatie is dat de IT afdeling veelal een budget heeft om de IT te regelen en dat geen verrekening naar bedrijfsonderdelen plaatsvindt.

 

Private Cloud

Een Private Cloud is een IT omgeving die u zelf in beheer heeft, bestaande uit hardware, software en services. Dit alles kan op uw eigen locatie staan (On Premise) maar bijvoorbeeld ook in een datacenter van een derde partij. Kenmerk van een Private Cloud is dat u eigenaar bent, geheel of gedeeltelijk het beheer uitvoert en dat u applicaties (software) via een verbinding als VPN of internet aan uw gebruikers levert. De verrekening van het gebruik van uw IT Infrastructuur, de software en de services kunt u per gebruiker of per bedrijfsonderdeel verrekenen met een budget of in rekening courant.

 

Voor meer informatie en de beste oplossing voor uw bedrijf staan wij u graag te woord.

2017-11-07T15:42:52+00:00